,

Dahl met Spinazie

Dahl met spinazie
Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

HOOFDGERECHT
45 MIN

INGREDIËNTEN 4 personen

KOOKSTAND
325 gr rode linzen
1 liter water
1 theelepel koriander
theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine rode chilipeper
1 theelepel komijnzaad
1 grote witte ui (gesnipperd)
3 teentjes gehakte knoflook
1 eetlepel gerapte gember
4 tomaten (in blokjes)
2 theelepels tomatenpuree
400 gr spinazie
1 bosje koriander (gehakt)
Lekker met:
naanbrood of rijst
125 ml romige kokosmelk

BEREIDING
Was de linzen goed en laat 10 minuten weken in koud water. Was nogmaals goed en voeg de linzen samen met 1 liter water koriander en zout in een pan. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15-20 minuten of tot de linzen zacht zijn.

Neem een andere pan, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, bak de chili ongeveer 3 minuten aan. Voeg de komijnzaadjes toe, bak 2 minuten, verwijder de chili, maar bewaar deze voor de garnering. Voeg na 1 minuut de uien toe en als deze glazig zijn, geraspte gember en gehakte knoflook. Voeg na 2 minuten tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng het tomatenmengsel met de linzen, en als laatste spinazie en gehakte koriander. Serveer de dahl met naanbrood of rijst en een beetje romige kokosmelk.

Eet smakelijk!