,

Hoe blijf je slank tijdens de feestdagen

Hoe blijf je slank tijdens de feestdagen:
Regelmatig hoor ik hoe lastig veel mensen het vinden om weer naar feestjes, borrels en dergelijke te gaan. Daarbij zijn ook de verleidingen om te snoepen en te snacken aanwezig. Zoveel calorieën in hapjes en drankjes.

Hoe zorg je dat je niet te veel eet en of drinkt?

Maar eerst waarom je dat zou willen:  Waarom wil je niet te veel eten?  Vaak wanneer we andere dingen eten die vet zijn, waarvan veel in onze darmen blijft hangen. Eerst hebben de darmen moeite met jou keuze van eten of drinken. Soms gepaard met buikpijn of hoofdpijn. Suikers die in beslag zit waarin wordt gebakken of het vet wat in het darmstelsel toch voor veel problemen zorgt.

Natuurlijk is het lekker, daar heeft de producent voor gezorgd met suiker. Die zorgt dat je meer en meer gaat eten. Dit zit trouwens ook in chips van aardappel. De naturel niet. De kruiden van bijvoorbeeld paprikachips bevat veel suikers en dan eet je meer. Of je gaat meer drinken, wel of niet met alcohol.

Hieronder 5 tips om je te helpen om niet of weinig te snacken:

1 Zorg dat je altijd iets bij je hebt in je tas om te eten. Vaak eten we op borrels(die vaak na werktijd zijn) hapjes, terwijl we eigenlijk honger hebben. Eet iets voor de borrel met veel water.(warm of koud)

2 Eet dingen op een feestje die weinig suiker bevatten zodat je niet blijft eten. Dat kunnen groenten zijn of ipv toostjes komkommer met iets erop. Een paar chipjes naturel of tomaatjes. Iets kauwen is wel fijn.

3 Wanneer je merkt dat je te lang gestaan hebt en je belandt aan een tafel met veel hapjes, ga dan lopen of naar het toilet om even te rekken en te strekken. Blijven zitten omdat je lijf niet wilt staan kan zorgen voor te veel eten.

4 Bij familie kan het anders zijn. Soms is het niet beleefd om te weigeren. Kijk dan wat je kan doen. Beslis wat je het lekkerst vindt en eet daarvan een beetje. In sommige families is er heel veel eten. Zorg dan dat er minimaal 5 uur tussen de vorige maaltijd zit en eet weinig koolhydraten zoals aardappels, brood(naanbrood of iets anders wat bij de maaltijd wordt gereserveerd) Groeten blijft iets wat je prio moet hebben met wat vlees of vis of vega. In sommige culturen gaan de meubels aan de kant en gaat ook oma de dansvloer op. Dus wat let jou om niet hetzelfde te doen?

5 Eet met plezier. dat betekent in de yoga dat je in het moment geniet van eten of drinken. Rustig eten of drinken geeft sneller een vol gevoel en je proeft wat je eet. Proeven is een verademing voor de zintuigen en geeft plezier.