Yin Yoga

Yin Yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen, je geest en lichaam voorbereidt op lange meditatiesessies en de essentiële lichaamsenergie (Chi) stimuleert in meridianen en organen. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je rug en het diepe bindweefsel (fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen).

Voordelen Yin Yogayin yoga

Anders dan bij de meeste vormen van yoga blijf je met Yin Yoga meerdere minuten in een houding. Klinkt saai? In tegendeel! Naast dat het een lekkere en ook best uitdagende ervaring is om een tijdje in deze intense stretches te blijven, kom je in een Yin sessie helemaal tot rust. Je brengt je aandacht naar binnen en je oefent op een meditatieve manier om steeds weer de stilte in jezelf op te zoeken.

Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking. Het is een ideale aanvulling op alle andere meer dynamische vormen van yoga en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen. Ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen.

Werken aan je zelfherstellend vermogen

Tijdens de Yin Yoga  lessen gaan we op zoek naar je persoonlijke grenzen en activeren het  zelfherstellend vermogen van je lichaaam, waar jij fysiek of mentaal beperkingen, pijn of klachten hebt of voelt. De docent heeft de opleiding Yin Yoga Medicine van BIVAG volbracht. De docent heeft veel kennis van Pathalogie en beheerst  functionele Osteopatie, Cranio Sacraal en Shiatsu. Deze technieken worden voor, tijdens en na de les ingezet waar nodig. Ook is het mogelijk om hiervoor een priveles te boeken.

yin-yoga-1-gezondheidscentrum-lisse

Voor iedereen

De Yin Yoga lessen zijn geschikt voor iedereeen en zelfs  bij uitstek geschikt voor iedereen met (langdurige) blessures en ziektes. Je kunt hierbij denken aan artrose, fibromyalgie, schildklier problemen, slaapstoornissen, burn-out en pijn zonder medische oorzaak.De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren Yoga beoefenen. Door de grote persoonlijke aandacht in de les, kan elke oefening aangepast worden aan zijn of haar niveau.

Meenemen voor de les

Omdat je tijdens deze les veel in stilstaande houdingen zit en diep ontspant, kun je het snel koud krijgen. Neem daarom wat warme kleding mee zoals een trui, lange broek en sokken.