Pilates

Pilates is een trainingsmethode voor iedereen. Pilates is geen yoga maar heeft veel raakvlakken. De focus en de aandacht naar binnen om de houdingen goed uit te voeren. De adem die je tussen de houdingen door diep kan laten stromen. In de houdingen zelf is de adem minder diep maar wel noodzakelijk om door te ademen.   De dynamische pilatesoefeningen worden afgewisseld met de staande en zittende houdingen, die gepaard gaan met bewust ademen. Deze les is geschikt voor iedereen, jong & oud en biedt meerdere opties om het rustiger of zwaarder te maken. Je haalt uit de les wat je nodig hebt.

Hoe ziet een les eruit?Pilates

Tijdens de  les wordt de nadruk  gelegd op de volgende principes: centriciteit, concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

In de les werken we aan:
* lichaamsbewustwording & in contact komen met je ademhaling
* gronden en opwarmen
* Yoga staande houdingen, o.a. voor kracht
* Yoga balanshoudingen, o.a. voor focus & uithoudingsvermogen
* Pilates bekkenstand,
* Pilates buikspieroefeningen > vanuit een stabiele core corrigeer je automatisch je lichaamshouding, hier heb je dagelijks profijt van
* Pilates zijligging > sterke heupen zorgen o.a.voor minder rug en knieklachten
* Pilates rugspieren > ook hier heb je dagelijks profijt van. We trainen lage rug, middenrug & bovenrug-spieren. Tevens stabilisatie schouders.
* Pilates/yoga sidebends & twists > stretch je zij, draai je rug, detox
* Pilates/yoga hamstringstretches > aandacht gaat terug naar binnen
* ontspanning > relax!

De voordelen

Pilates is een perfecte workout met zorgvuldig opgebouwde oefeningen die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Interesse?

Ben je ook geïnteresseerd geraakt in deze bewegingsvorm meld je dan aan of neem contact op met ons gezondheidscentrum.