Mijn naam is Caroline Keijzer en ik ben geboren en getogen in Lisse. Ik ben in eerste instantie met yoga in contact gekomen toen ik in verwachting was van mijn jongste (ik ben moeder van een dochter en zoon, beiden inmiddels volwassen).

Bij het Gezondheidscentrum Lisse werd zwangerschapsyoga gegeven en wat was dat relaxed en geweldig om te doen! Een moment van rust tussen de hectiek van alledag. Want een jong gezin en dan een drukke baan, leuk sociaal leven en nog alle ander ballen in de lucht houden is geen sinecure. Toch duurde het nog even voordat ik na de zwangerschapsyoga me aanmeldde voor reguliere yogalessen. Na enige tijd ben ik daarnaast meditatielessen gaan volgen en niets moeten, niets hoeven, niets fout kunnen doen en alleen maar bezig zijn met ademen, visualiseren en ontspannen werd mijn wekelijkse kadootje aan mezelf.

Regelmatig heb ik gedacht “wat fantastisch als je deze lessen mag geven” maar toen viel het kwartje nog niet dat ik dat inderdaad ook zou kunnen gaan doen. Het kwartje is inmiddels gevallen en de reden om deze lessen te gaan geven is dat ik merkte dat mensen in mijn omgeving (collega’s en familie/vrienden) meditatielessen te zweverig vonden, terwijl de processen in je hersenen die plaatsvinden als je focust op je adem, visualiseert en ontspant écht niks met zweverig zijn te maken heeft. Sterker nog, je ontwikkelt het netwerk in je brein dat de verbinding tussen verschillende hersengebieden verzorgt. (Default Network) Hoe belangrijk is dat wel niet! En omdat er geen lessen zijn die alleen focussen op ademen, visualiseren en ontspannen geef ik deze lessen met heel veel plezier, zonder chakra’s , zonder wierook, zonder verbinding met ons hogere zelf, maar gewoon omdat het heel goed is voor je hersenen.

Momenteel geeft Caroline tijdelijk geen les.