Op verzoek de muffins die ik uitdeelde op mijn verjaardag.

Benodigdheden:

Voor ongeveer14 muffins
– 500 gram (glutenvrije) havermout
– ½ liter kokosmelk of amandelmelk
– 1 appel
– Flinke hand rozijnen
– Optioneel: 1 ei
– 1 theelepel baking soda
– 1 ½ dessertlepel kaneel
– Optioneel: hand walnoten of cashewnoten
– Optioneel: 1 ½ eetlepel rauwe cacaopoeder
– 1 eetlepel chiazaadjes
– Snufje zout
– Flinke eetlepel kokosvet
– Optioneel eetlepel honing wanneer je van zoet houdt
– Variatie: vervang de appel en rozijnen door geschrapte wortel of courgette (gebruik dan geen ei)

Bereidingswijze:
Meng de havermout met de melk en laat 10 minuten staan
Snijd de appel in kleine stukjes
Meng alle ingredienten door elkaar
Vul de muffinvormpjes en zet voor ong 30 minuten in de oven op 180 graden.

Geniet van een verantwoord tussendoortje. Ook lekker als ontbijt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.