Rodebietencarpaccio met frambozendressing. Een lekker voorgerechtje of lunch.
Rode bieten zitten vol vitamine C en nitraten die wij nodig hebben voor onze energie en zuurstofvoorziening.

Voor 4 personen:

Rodebietencarpaccio met frambozendressing
– 500 gram zeer dun gesneden gekookte rode bieten

Voor de dressing:

– 250 gram frambozen (bewaar er een aantal om te garneren)
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 teen knoflook
– Beetje citroensap
– Peper en zout

Voor de garnering:

– Geroosterde pijnboom of zonnebloempitten
– Hennepzaad, amandelschaafsel, tarwekiemen of wat zachte geiten of schapenkaas (verbrokkeld)

Bereidingswijze:

De dressing ingredienten malen in de keukenmachine of met de staafmixer.

Leg de gesneden bieten dakpansgewijs op een bord. Je kun eventueel eronder rucola of veldsla gebruiken). Schenk de dressing erover en strooi er vervolgens garnering over.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.