Een stevige curry van boerenkool en zoete aardappel. Deze pittige rode curry met kokosmelk heeft een romige textuur en smaakexplosie! Een eenvoudig gerecht Oost en West op zijn best.  Bereidingstijd 30 minuten.

Benodigdheden voor ongeveer 2 personen:

  • 5oo gram boerenkool
  • 2 grote zoete geschilde aardappelen
  • 2 theelepels rode Thaise currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 theelepel kokosolie
  • Optioneel 1 theelepel Himalaya of Keltisch zout
  • Verse, fijngesneden kurkuma en/of gember, ongeveer ter grote van een knoflookteen

Bereidingswijze:

Verhit de kokosolie in een bakpan. Snijd de boerenkool in brede repen van ongeveer 1 cm. Ook de stelen en laat ze zachtjes aanbakken in de kokosolie.

Snijd de zoete aardappel in plakken van 2 cm en daarna in vieren. Voeg de zoete aardappel na 5 minuten bij de boerenkool en bak 3 minuten mee. Voeg daarna de currypasta toe en meng goed door elkaar. Voeg kokosmelk en water toe en laat 10 a 15 minuten stoven.

Lekker om te serveren met zilvervliesrijst, bulgur, haverkorrels of quinoa.

Eet Smakelijk.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.