Hierbij een heerlijk Curry met zoete aardappel recept. De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Maar omdat die op veel plekken kan groeien, heeft de mens dit gewas tijdens de afgelopen eeuwen over de hele wereld verspreid. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel helemaal geen familie van de aardappel maar namelijk een knolgewas, afkomstig van een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel is dus eigenlijk een groente.

Gezonde leverancier van koolhydraten

Als je kan kiezen tussen koolhydraten die snel worden opgenomen en koolhydraten die langzaam worden opgenomen, dan is langzaam absoluut beter. Snelle koolhydraten laten de bloedsuikerspiegel pieken en dat is slecht voor onze gezondheid. Door deze koolhydraten neemt ook je lichaamsgewicht toe en stijgt het risico op obesitas en diabetes type 2. Ons lichaam is gebaat bij koolhydraten die langzaam worden opgenomen. De zoete aardappel levert zulke koolhydraten. En daarbij zitten er ook nog eens allemaal belangrijke vitamines en mineralen in zoete aardappel die bijdragen aan onze gezondheid. En laten we natuurlijk niet vergeten dat de zoete aardappel heel lekker en veelzijdig is, extra lekker in een curry met zoete aardappel!

Extra info over dit recept:
Voor 2 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Vegan, glutenvrij, sojavrij, olievrij,

Ingredienten:
150 gram rijst (bruine)
2 grote uien
4 teentjes knoflook
2 el kokosolie
1 grote el rode currypasta
200 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1,5 el kurkuma (gemalen)
200 gram zoete aardappel
150 gram pastinaak
400 gram uitgelekte kikkererwten uit pot
2 grote handen eikenbladsla
1 el rijstsiroop
1 tl versgemalen verse zwarte peper
1 snuf grof zeezout
Handje onbewerkte cashewnoten in stukjes

Bereidingswijze:
1. kook de rijst
2. pel de uien en knoflook. Verwarm de kokosolie in een diepe pan en snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. 5 minuten fruiten met de currypasta.
3. voeg de groentebouillon toe en laat weer 5 minuten staan. Doe de kokosmelk en kurkuma erbij.
4. schil de aardappel en pastinaak. Snijd de zoete aardappel en pastinaak in kleine stukken en kook ze samen met de uitgelekte kikkererwten mee. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten staan.
5. roer de kikkererwten, eikenbladsla en rijstsiroop door de curry. Proef en brem op smaak met peper en zout. Serveren met rijst en stukjes cashewnoot.

Ook lekker met quinoa of om te varieren met andere groenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.