Familieopstellingen – Vrijdag 16 September. In deze workshop wordt uitgelegd hoe systemisch werk met familieopstellingen werkt. Een reden om een opstelling te doen kan ontstaan uit een concrete vraag of een thema wat je op dit moment bezighoudt. Opstellingen kunnen verhelderende inzichten geven als je worstelt met vragen over relaties met je partner, ouders, broers, zussen en/of kinderen. Vragen hoeven echter niet direct met familie te maken te hebben. Het kunnen ook vragen zijn over je eigen leven, herhalende patronen of het steeds vastlopen in bepaalde werksituaties. Systemisch werk met familieopstellingen is een bijzonder mooie en doeltreffende methode om verborgen belemmeringen en patronen zichtbaar te maken en biedt een opening naar de toekomst.

Familieopstellingen met kinderen


Wil je weten waarom je kind zich op een bepaalde manier gedraagt? Dan kan een familieopstelling verhelderend werken. Ieder lid van de familie heeft zijn eigen plek. Het kan zijn dat door een bepaalde reden het kind zijn positie niet kan innemen. Het is ook mogelijk dat het in een gezin niet lekker loopt zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is. Het kunnen ook andere problemen zijn wat kinderen in hun individuele en sociale ontwikkeling verstoort, zoals ADHD, adoptie, autisme, cultuurverschillen, ongelukken, scheiding, spanning, rouw of ziekte. Dit kan ook goed opgesteld worden. Deze gebeurtenissen kunnen een verstrikking veroorzaken en komen tot uiting in het gedrag van het kind.
Een familieopstelling is een mooie methode om de juiste positie te hervinden en kan helpen de balans in een gezin te herstellen. Je krijgt inzicht in de oorzaken waardoor het kind vastloopt. Aan de hand van de hulpvraag wordt de opstelling neergezet. Hierdoor komen bepaalde dingen aan het licht en worden op deze manier duidelijk. Als de ordening in het familiesysteem is hersteld, zal het kind de verandering merken en meer innerlijke rust ervaren.

Vitaliteit en Opstellingen


Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht. Wil jij vitaler en krachtiger in het leven staan? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! We gaan door middel van een systemische structuur opstelling in kaart brengen wat je ervan weerhoudt en/of wat je nodig hebt om vitaler en met meer passie te kunnen leven.
Systemische structuur opstellingen gaan uit van een aantal basisinzichten. Ieder mens heeft zijn/haar plek in het systeem en heeft recht op erkenning. In elk systeem is de rangorde van belang, het feit dat iedereen de juiste plaats inneemt. Er dient tevens een balans tussen geven en nemen te zijn.
Een opstelling maakt de verstoorde verhoudingen binnen een persoon of systeem zichtbaar en bevat de benodigde informatie om spanningsvelden te doorbreken en op te lossen. Op die manier kun je bewegen naar een nieuw vitaal beeld, waarin de eigen plaats, waar je recht op hebt, kan worden ingenomen. Met het inzicht dat je door een opstelling krijgt kun je weer je in je kracht komen te staan. Van daaruit ontdek je wat je drijft en waar je passie ligt met als uitkomst dat je meer vanuit je hart gaat leven.

Aanvang is: 19:00 en einde ongeveer om 23:00
Kosten
voor leden met vraag: € 42,50 per deelnemer, zonder vraag, € 22,50 per deelnemer. Niet leden  met vraag, € 45,– per deelnemer, zonder vraag, € 25,– per deelnemer.
Locacatie: Gezondheidscentrum Lisse – Julianastraat 1B, 2161 RA Lisse
Voor meer info of aanmelden via 0252422140 of mail naar marjan@gezondheidscentrumlisse.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.