Wie denkt dat yoga een vrouwending is, heeft het goed mis! Ook mannen kunnen bij Gezondheidscentrum Lisse op een yogamatje plaatsnemen. Naast de bestaande mannen yoga les op maandag avond hebben we nu een extra les mannen yoga op  de vrijdag avond. Dus nu niet langer in een groep vol vrouwen, maar met mannen onder elkaar. Dat maakt de drempel  voor mannen om met yoga te beginnen vaak toch wat lager.

Van oudsher is yoga een mannending. Het is pas van de laatste decennia dat juist ook vrouwen yoga beoefenen. Toch is er momenteel een andere tendens gaande en doen eigenlijk steeds meer mannen aan yoga en meditatie. Tijd dus voor mannen yoga.

Waarom Yoga voor mannen?

Yoga maakt de spieren sterk. Mannen beoefenen veelal sporten waarbij de spieren kort worden, terwijl je bij yoga juist voor lange spieren traint. Hiermee is het dus een goede tegenhanger van sporten als fitness, hardlopen en fietsen. De combinatie van yoga en sport versterkt de balans tussen kracht en flexibiliteit. Zo verleng je de spieren, train je het concentratievermogen en leer je om ademhaling en beweging te verbinden.

Is yoga niet echt voor vrouwen?

Als je ziet hoe yoga in de media verschijnt, zou je denken dat yoga ‘iets voor vrouwen’ is. Neem nu de yoga-magazines: mooie jonge vrouwen glimlachen je moeiteloos toe vanuit de meest acrobatische houdingen. Prachtig om naar te kijken, maar het geeft een totaal vertekend beeld van de doelgroep. Yoga betekent namelijk veel voor zowel kinderen als ouderen, voor atleten maar ook chronisch zieken, voor vrouwen en ja, óók voor mannen. Of nog beter: Juist voor mannen!

Is Yoga voor mannen dan anders?

De principes zijn hetzelfde; met yogabewegingen, yogahoudingen en ademhalingstechnieken gaan we van ons hoofd in het lijf en van activiteit naar innerlijke stilte. Maar waar vrouwen gemakkelijker via ontspanning in die stilte komen, hebben mannen vaak eerst lichamelijk inspanning nodig om dat doel te bereiken. Dus we werken om te beginnen aan kracht en lichaamsbeheersing.

Geinteresseerd?

Gun jezelf de kans Yoga voor mannen te ervaren en meld je hier aan voor onze extra les mannen yoga Doe je liever eerst een proefles? Geen probleem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.