De voordelen van tai chi

Tai Chi bij Gezondheidscentrum Lisse

Voor een optimale gezondheid is het noodzakelijk dat we werken aan alle gebieden van ons leven en deze leren te beheersen. De basis van een goede gezondheid is goed voedsel en het doen van oefeningen, maar tegelijkertijd moeten we leren om onze energie te ontwikkelen en onze mind te beheersen. Gezondheidscentrum Lisse wil graag alle gebieden van gezondheid onder de aandacht brengen.

WAT IS TAI CHI (TAI JI)?

Tai chi (Tai ji) is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen.
Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De tai chi beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit.

‘Hij verliest nooit zijn evenwicht, zelfs niet in de meest uitdagende houdingen’. Je vraagt je af hoe dat mogelijk is. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest . Als we onze geest stil en rustig maken en alles rondom ons vergeten kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt. Vanuit die stilte komen we werkelijk in contact met ons ware zijn en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit.

WAT KAN TAI CHI VOOR JE DOEN?

Een rustige geest en een ontspannen lichaam zijn de beste toegangswegen naar je eigen interne wereld. Je leert de innerlijke realiteit kennen en van daaruit kan je bewuste keuzes maken in je leven.
Keuzes die je helpen om al de beperkende patronen in je leven te veranderen, keuzes die je vrijheid en ademruimte geven. Je voelt dat je van binnen uit leeft en niet meer wordt geleefd of beperkt door uiterlijke omstandigheden, je emoties of je overtuigingen.

Niet voor niets betekent het Chinese woord tai chi het “uiterste en alomvattende”.

STARTEN


Starten met een cursus tai chi kan een heel belangrijke stap in je leven zijn. Een wekelijks moment van tot rust komen, alles vergeten en terug contact maken met wie je werkelijk bent. Weg van alle drukte en stress, weer op adem komen en alle spanningen uit je lichaam laten wegstromen.

Intresse, meld je nu aan en maak kennis met deze bewegingsvorm!

1 antwoord
 1. Douwe Geluk
  Douwe Geluk zegt:

  Ja en Tai Chi kan je ook duscipline en zelfvertrouwen meegeven waar je in het dagelijkse leven ook veel aan hebt.

  Erg goed omschreven…

  Gr Tai Chi Apeldoorn

  Bron van Geluk ( Douwe Geluk )

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.