De kracht van Dru Yoga

Dru yoga is een dynamische, vrolijke en ontspannen yoga vorm, die zich kenmerkt door zachte vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Dru yoga is goed voor lichaam en geest, het verjongt je ziel, bevordert je innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve levenshouding. Alle bewegingen in Dru yoga vinden hun oorsprong in de wervelkolom. Een flexibele en gezonde wervelkolom bevordert je algehele gezondheid. Dru momenten, momenten van stilte, vormen een belangrijk onderdeel van het bewegingsritme. Dru yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga.

Dru yoga vindt zijn oorsprong in India en heeft als basis dat vreugde en enthousiasme onmisbare elementen zijn om veranderingen in jezelf te realiseren. Dru yoga omvat klassieke yogahoudingen (asana’s) van uit de Hatha yoga, ademhalingstechnieken (pranayama’s), handgebaren, (mudra’s) positieve affirmaties, heldere visualisaties en krachtige reeksen (Energy Block Release) van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden. Elke Dru yoga les wordt afgesloten met een diepe ontspanning (relaxatie).

Waarom Dru Yoga?

Dru Yoga is een krachtig middel om fysieke energie en vitaliteit te vergroten; je krijgt meer energie, je uithoudingsvermogen verbetert en je lichaamsbewustzijn neemt toe. In een Dru yoga les worden veel spieren gebruikt, grote spieren, kleine spieren maar ook de lachspieren. Dru yoga helpt op een positieve manier in het leven te staan; je gemoedsstemming verbetert, je gaat je emotioneel evenwichtiger voelen, negatieve gedachtes vervagen en je zelfvertrouwen neemt toe.

Wat is er nu specifiek aan Dru Yoga?

 

Alle gewrichten worden “zacht” en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en gaat subtiele energie vrij stromen.

  • Energy Block Release reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, het zijn vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energieblokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten.
  • In Dru yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; een gezonde rug bevordert een gezond lichaam. De spinal wave (golvende beweging van de wervelkolom) en de draaiing van de wervelkolom zijn basisbewegingen die bijdragen aan de gezonde rug.
  • In Dru yoga is altijd aandacht voor: ‘core stability’, kernstabiliteit van de centrale houdingsspieren.
  • Met Dru yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam (de Chakra’s) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.

Voor wie is het?

Dru YogaDru Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht conditie, leeftijd, gewicht, geslacht, ervaring, lengte.
Bij Dru Yoga gaat het niet om presteren, maar om binnen je eigen mogelijkheden je lichaam te bewegen.

Wil je:
•    Ontspannen in beweging komen?
•    Bewust worden van je lichaam?
•    Soepele gewrichten en spieren?
•    Een goede lichaamshouding?
•    Meer geestelijke en lichamelijke stabiliteit?
•    Meer zelfvertrouwen?
•    Meer levensvreugde en creativiteit?
•    Meer rust?

Dan is Dru Yoga geschikt voor jou!

In Gezondheidscentrum  Lisse worden de meeste yogalessen aangeboden vanuit de Dru Yoga gedachten. Het soepel maken/houden van de wervelkolom. Marjan en Hayley zijn beiden Dru Yoga gediplomeerde docenten. Hayley specialiseerde zich daarnaast in het geven van stoelyoga (Yoga op maat). Marjan maakte de verdieping in Hatha Yoga, Yin Yoga en Yoga&Dans. Wil je graag kennismaken met  Dru Yoga of een van onze andere lessen? Schrijf je snel in voor een (gratis) proefles.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.