Pilates

Pilates is een trainingsmethode voor iedereen. Pilates zorgt ervoor dat het lichaam in correcte houding staat en de wervelkolom versterkt wordt door middel van spieroefeningen. De Pilatesoefeningen worden uitgevoerd met de nadruk op een juiste balans tussen kracht, soepelheid en een correcte ademhaling.

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens de  les wordt de nadruk  gelegd op de volgende principes: centriciteit, concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Elke oefening wordt uitgevoerd met een sterk ‘powerhouse’, d.w.z. de samenwerking van rug, buik en bekkenbodem. Elke beweging die je maakt, begint bij die kern van je lichaam. Een sterk powerhouse zorgt voor meer kracht en balans bij alles wat je doet. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Pilates helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de Pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

De voordelen

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Je uithoudingsvermogen wordt niet verbeterd, maar toch is Pilates een waardevolle training, omdat een sterke kern en soepelheid essentieel zijn om je fit te voelen. Je kunt de principes van Pilates in elke training verwerken.

De effecten van Pilates zijn al na een aantal weken te voelen en te zien en na zes maanden regelmatige beoefening heb je letterlijk een heel nieuw lijf !

Interesse?

Ben je ook geinteresseerd geraakt in deze bewegingsvorm meld je dan aan of neem contact op met ons gezondheidscentrum.