Van oorsprong is Tai-Chi Chuan een vecht kunst. En niet zomaar een vecht kunst. Het bezit alle aspecten om vrijwel iedere aanval op te vangen. In een compacte uiterst effectieve vorm. Veel mensen die Tai Chi beoefenen zijn zich niet eens bewust van de kwaliteiten die Tai Chi heeft als vecht kunst.

Men onderschat vaak de mogelijkheden van Tai Chi in een vecht situatie omdat Tai Chi in alle rust en bijna comfortabel beoefend wordt. Zonder de interne (martiale) principes te doorgronden, is het moeilijk een hoger niveau van Tai Chi Chuan te bereiken. Het is uitermate belangrijk om je interne kracht te ontwikkelen en de vaardigheid te leren dit toe te passen.

Wat leer ik in deze lessen?

In deze serie van lessen leer je verschillende belangrijke martiale Tai Chi principes, die vaak fundamenteel anders zijn dan technieken in de ‘harde’ vecht-stijlen. Door de externe martiale technieken en de interne energie-principes, zoals de spiralen en de geestelijke-intentie (Yi), samen te brengen in jouw vorm, verkrijg je inzichten die je ook in de hele vorm kunt toepassen.

In deze lessen trainen wij met de zelf-verdedigingstoepassingen van de Tai Chi vorm, alleen of en met een trainingspartner en tevens trainen we de basis stoot-, schop- en stap-technieken. Dus actief en leuk trainen met elkaar en tegelijk de essentie van T’ai Chi Ch’uan ervaren: ontspannen onder druk, meegaan met de energie van de ander, moeiteloze kracht ontdekken, en bewust en beheerst contact maken.

Tai Chi is meer dan het lopen van een vorm.

Het zijn ook:

  • Interne oefeningen.
  • Applicatie oefeningen.
  • Tui Shou – pushinghands oefeningen.
  • Meditatie oefeningen versterken Qi en Concentratie
  • Qi Gong vult de interne ontwikkeling aan.
  • Met als algeheel resultaat de vele gezondheidsvoordelen.

De oefeningen worden in harmonie met een partner getraind. Zonder agressie. Wij streven naar plezier en harmonie in de oefeningen zonder competitiedrift.

Gezondheid en plezier in de training staat voorop.

Doe je mee?

Gun jezelf de kans om de Martiale toepassingen in Tai Chi te ervaren en meld je aan. Doe je liever eerst een proefles? Geen probleem.