Danslates

Danslates is een combinatie van dans en pilates. De dansen zijn zo uitgedacht dat deze voor iedereen dansbaar zijn. Ook wanneer je geen ervaring hebt of niet zo’n goed ritmegevoel. De muziek draagt je door de dans en verteld een verhaal.

Hoe ziet een les eruit?Mijn kennismaking met Yoga

Tijdens de Danslates les wordt er tijd  genomen om de dans aan te leren en zijn er voldoende aanpassingen te bedenken door de docent wanneer een andere beweging beter bij jouw lichaam past. Het gaat niet om perfectie maar om het gevoel. Dansen maakt je gelukkig en zorgt dat alles in je lichaam gaat stromen. Versterkt je basischakra en je sekschakra. Door de ritmische bewegingen wordt het lichaam gestimuleerd tot de aanmaak van GABA (onze harmoniserende neurotransmitter)

De rest van de les bestaat uit Pilatesoefeningen. Deze versterken de Core. Zoals de spieren van rug, buik, bekkenbodem, billen, maar ook de andere spiergroepen komen uitgebreid aan bod. Tussen door en aan het einde van de les wordt er gestretcht zodat de spieren ook lenig blijven.

De voordelen

Deze les is een unieke combi van kracht-, balans- en flexibiliteit, ademhaling en dans. Ontspanning en inspanning zijn in balans, zodat je na de workout het gevoel hebt “iets” gedaan te hebben maar je je toch ontspannen voelt.

Interesse?

Ben je ook geinteresseerd geraakt in deze bewegingsvorm meld je dan aan of neem contact op voor meer informatie of vragen. Kom vooral deze les ervaren door een proefles te boeken.