Circuittraining

Circuittraining is een vorm van fitness waarbij je je algemeen uithoudingsvermogen (hart/longfunctie) en je spieruithoudingsvermogen traint! Deze training wordt gegeven door een gediplomeerd fitness instructeur, die zet stations uit (een circuit) met verschillende oefeningen.

De lesCircuittraining

Er wordt gewerkt met relatief kleine groepen waardoor er een goede controle is op de uitvoering van de oefeningen, zodat iedereen op een verantwoorde manier traint. In het circuit zitten altijd alle hoofdspiergroepen van het lichaam. Iedere 3 a 4 weken is er een nieuw programma.

Het wordt dus nooit saai.

Voor iedereeen

Ook belangrijk om te weten is dat iedereen in zijn eigen tempo werkt. Uiteraard wordt er iedere les begonnen met een centrale warming-up van ongeveer 10 minuten, om alle spieren warm te maken en je hart/longfunctie al te verhogen.

CircuittrainingDaarna het hoofdprogramma. Iedere les eindigt met een “cool-down” van 10 minuten, om de spieren te rekken en te strekken en de hartslag verder terug te brengen. De training duurt ongeveer 1 uur.

Aandacht

Na afloop van de les is er altijd nog even een gezellig samen zijn onder het genot van een kopje koffie of thee. In ons centrum staat de aandacht voor de mens centraal!